Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Destinationer

 

Med över 50 golfbanor längs hela Algarvekusten och in i Spanien erbjuder vi våra Gäster spelmöjligheter och upplevelser för alla smaker. Med fantastiskt klimat, härlig mat, vänligt bemötande vartän man går och låga levnadskostnader har Algarve allt man kan önska sig. Välkomna!

 

PT Golf startade sin verksamhet i Tavira hösten 2009. Algarve har alltsedan starten varit vår hemmaplan och ofta kallas vi Algarvespecialisten – inte minst av våra gäster. Vi finns idag från Luz i väster ända bort till Castro Marim vid spanska gränsen. Till detta kommer Estoril utanför Lissabon vilket gör att vi finns på 19 orter med totalt 30 boenden i Portugal.

 

I grannlandet Spanien startade vi upp 2015 på Costa de la Luz, strax bortom portugisiska gränsen, med boenden och fin golf i Islantilla, Isla Canela och El Rompido. 2018 tog vi steget in i Spaniens golfhjärta, Costa del Sol och har sedan dess även utökat till sydöstra Spanien.

 

Under 2019/2020 tar vi nya tag för att ge våra gäster ännu fler valmöjligheter till longstay med högsta kvalitet och trevnad med PT Golf. Förutom att nya fantastiska orter/boenden tillkommer i Algarve öppnar vi dörrarna till våra nya satsningar: Silverkusten eller Costa da Prata norrut från Lissabon, och den södra delan av Costa de la Luz i Cadiz-området.

 

Här kan ni läsa mer om våra olika områden, orter och destinationer. Tveka inte att höra av er till oss om ni har ytterligare frågor eller funderingar, eller kanske rent av vill bidra med beskrivningar, rekommendationer eller korrigeringar.

 

Vi ser fram emot att välkomna er till oss!

Lissabon-området

 

Härligt klimat, milda vintrar och nära till kulturhuvudstaden Lissabon.

Spela på Clube de Golf do Estoril, en av de äldsta och mest emblematiska golfbanorna i Portugal.

2½ mil väster om Lissabon ligger Estoril, denna klassiska och eleganta lilla semesterort längst ut i floden Tejos mynning. Ofta kallad ”solens kust” eller ”den portugisiska rivieran” är Estoril (och närliggande Cascais) platsen dit de rika, kända och, till och med, kungliga européerna tog sin tillflykt under andra världskriget då Portugal var säkert och neutralt.

 

Ståtliga hotell och Europas största casino byggdes för att välkomna dem, och det var här Ian Fleming fick idén till James Bond. Även om 007’s födelseort kanske inte längre är så glamourös, är det fortfarande en mycket levande, kosmopolitisk stad. Runt Estoril finns aristokratiska herrgårdar, golfbanor i världsklass, en Grand Prix motorbana och, naturligtvis, fantastiska stränder.

 

Från Estorils charmiga lilla centrum har man en härlig promenad längs sandstranden bort till grannen Cascais med sina gator, gränder och många restauranger, caféer och barer. Längsefter strandpromenaden finns ett stort antal små trevliga barer där man kan njuta i solnedgången, eller varför inte delta i någon av fotbolls- eller beachvolleymatcherna nere på stranden. Läs mer om shortstay till Lissabon här och longstay här

 

Månad Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
Soltimmar 5 7 7 8 9 10 11 10 8 6 5 4

 

Västra Algarve 

 

Kritvita stränder, kristallklart vatten och dramatiska klippor som vackert reser sig ur havet.

Med vårt unika golfpaket kan våra Gäster spela på inte mindre än 13 olika banor.

Västra Algarve räknar vi från Albufeira och västerut. Det var härifrån som portugiserna på 1400-talet reste iväg på sin upptäcktsresor runt världen. Naturen består av berg inåt landet, kuperad kust västerut och mer flack kust österut. I städerna Silves och Lagos känner man historiens vingslag och ser bevarade spår av sitt arabiska förflutna och upptäckarperioden. Algarves minst exploaterade och utvecklade område är det nordvästra hörnet med sina skyddade naturreservat, orörda stränder, vilda kuster och spetsiga klippor. Här har vi Europas allra mest sydvästra punkt, Cabo de São Vicente, där den mäktiga Atlanten ger ett hisnande intryck.

 

Golfen i västra Algarve är oerhört varierad och med PT Golfs unika golfpaket kan våra Gäster spela på inte mindre än tretton olika banor. Läs mer om shortstay till Västra Algarve här och longstay här

 

Månad Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
Soltimmar 5 7 8 9 10 12 12 11 9 7 6 5

 

 

Centrala Algarve

 

Mitt på Portugals 155 km långa kuststräcka mot Atlanten.

Spela på kända mästerskapsbanor som Vale do Lobo, Quinta do Lago, Dom Pedro och Pinheiros Altos.

Detta område – mellan Faro i öster till Albufeira i väster – har sitt epicentrum i Vilamoura. Området är det modernaste och mest fashionabla i Algarve och skiljer sig i den meningen väsentligt från sina östliga och västliga grannområden. Här är nattlivet intensivare, villorna lyxigare och dyrare, båtarna större och turismen påtagligare.

 

Golfmässigt är området “rena dynamiten” med kända mästerskapsbanor såsom Quinta do Lago, Dom Pedro Old Course och Millennium. PT Golf’s golfpaket bygger på Vila Sol, Pinheiros Altos och Vale do Lobo, men även Dom Pedro (fd Oceánico) samt Quinta do Lago kan väljas till.

 

9 anläggningar med totalt 16 banor. Läs mer om shortstay till Centrala Algarve här och longstay här

 

Månad Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
Soltimmar 5 7 8 9 10 12 12 11 9 7 6 5

 

Östra Algarve

 

Hitta portugisernas hemliga stränder och glömda byar.

Spela på vår ’hemmaklubb’ Benamor – med dagliga starttider, trevliga tävlingar och ständigt bra stämning på 19:e hålet!

Östra Algarve, dvs öster om Faro, skiljer sig väsentligt från Centrala och Västra Algarve genom sitt lugnare tempo och mindre turistiga framtoning. Medan kustrsträckan från Faro och västerut har exploaterats och utvecklats turistmässigt sedan 70-talet, är det först efter millenieskiftet som turisterna började hitta hit på riktigt. Det har sagts att den gemensamma nämnaren här, för både lokalbefolkning och turister, är förmågan att uppskatta det goda livet.

 

Vår “hemmaklubb” Benamor är – med dagliga starttider, trevliga tävlingar och ständigt bra stämning på 19:e hålet – navet och den naturliga samlingspunkten för våra Gäster. Totalt 7 banor. Läs mer om shortstay till Östra Algarve här, longstay här och XL-stay här

 

Månad Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
Soltimmar 5 7 8 9 10 12 12 11 9 7 6 5

 

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se