Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Södra Spanien / Costa del Sol

 

Med smeknamnet ”Costa del Golf”, är detta födelseplatsen för golfturism i Europa.

Ett riktigt golfparadis!

Costa del Sol är ett oerhört populärt resmål för golfälskare. Här i Andalusien i södra Spanien hittar vi den högsta koncentrationen av golfbanor i hela Europa, vilket har givit regionen smeknamnet Costa del Golf.

Med sitt exceptionella läge vid Medelhavet, mer än 320 soldagar per år och en snitttemperatur på 20 grader är detta en mycket trevlig golfdestination året om. Costa del Sol är lätt att nå – till Málagas internationella flygplats har man täta förbindelser till bra priser året runt.

 

Ett historiskt resmål för golfentusiaster. Sedan Real Club de Campo, idag Málaga Parador de Golf, grundades 1925 har antalet banor ökat konstant. Idag har regionen inte mindre än 70 golfbanor. När PT Golf nu satsar på Costa del Sol, startar vi i den södra delen, i området kring Sotogrande bara några kilometer från Gibraltar. Här hittar vi ikoniska banor som Valderrama och Sotogrande, men också mindre kända pärlor som Alcaidesa, San Roque, Almenara och La Cañada.

 

Inte bara golf. Utöver golfen erbjuder Costa del Sol en mängd kultur- och fritidsaktiviteter. Här kan man göra det bästa av sin vistelse genom att besöka några av regionens 103 byar, upptäcka dess museer, promenera runt på gatorna i några av de livligare stadskärnorna, njuta av de vackra sandstränderna samt göra egna upptäcksresor med kultur och natur. Det andalusiska köket köket är också det av allra högsta klass. Förutom sju restauranger med Michelin-stjärnor, finns här oräkneliga tapasbarer, lokala fiskrestauranger, vingårdar etc. Vartän man hamnar finns en fantastisk kulinarisk upplevelse inom räckhåll.

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se