Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Lissabon-området

 

Härligt klimat, milda vintrar och nära till kulturhuvudstaden Lissabon.

Spela på Clube de Golf do Estoril, en av de äldsta och mest emblematiska golfbanorna i Portugal.

2½ mil väster om Lissabon ligger Estoril, denna klassiska och eleganta lilla semesterort längst ut i floden Tejos mynning. Ofta kallad ”solens kust” eller ”den portugisiska rivieran” är Estoril (och närliggande Cascais) platsen dit de rika, kända och, till och med, kungliga européerna tog sin tillflykt under andra världskriget då Portugal var säkert och neutralt.

 

Ståtliga hotell och Europas största casino byggdes för att välkomna dem, och det var här Ian Fleming fick idén till James Bond. Även om 007’s födelseort kanske inte längre är så glamourös, är det fortfarande en mycket levande, kosmopolitisk stad. Runt Estoril finns aristokratiska herrgårdar, golfbanor i världsklass, en Grand Prix motorbana och, naturligtvis, fantastiska stränder.

 

Från Estorils charmiga lilla centrum har man en härlig promenad längs sandstranden bort till grannen Cascais med sina gator, gränder och många restauranger, caféer och barer. Längsefter strandpromenaden finns ett stort antal små trevliga barer där man kan njuta i solnedgången, eller varför inte delta i någon av fotbolls- eller beachvolleymatcherna nere på stranden.

 

En kort bilresa nordväst hittar vi Sintra, ett av UNESCOs världskulturarv. Ett besök hit är en fantastisk upplevelse med enastående natur och överväldigande arkitektur i ett böljande landskap med vidsträckt utsikt mot havet.

Vistelser


 

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se