Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Vanliga frågor

 

På denna sida kan ni ta del av all tänkbar information inför er resa. Hitta svaret på dina frågor om boende, hyrbil, betalning, och mycket mycket mer.

 

Hittar ni inte svaren på era frågor, tveka inte att kontakta oss på info@ptgolf.se eller 040 693 76 76.

 

PS. I vår unika Gästportal – dit våra bokade Gäster får tillgång cirka åtta veckor före ankomst – finns detaljerad boendeinformation, köranvisningar, information om bokning av starttider och tävlingsanmälan, aktivitetsprogram och mycket annat.

Kan vi boka flyg genom PT Golf?

Nej, vid resa med PT Golf köper ni era flygbiljetter själva. Notera att våra ankomst- och avresedatum är flexibla – dvs inga fasta ‘bytesdagar’ – varvid ni fritt kan planera er resa för bästa rutt, flygtider och pris.

 

Vi rekommenderar de olika söksidor som finns för flygbokning, t.ex. MrJet.se, Flygresor.se, Momondo.se med flera. Dessa söker bland alla flygbolag och ni skriver till exempel in Från Stockholm … Till Faro.

 

Norwegian och SAS flyger direkt från Stockholm och Köpenhamn till Faro och Málaga. Från Göteborg och västkusten väljer många av våra Gäster KLM med en kort och smidig mellanlandning i Amsterdam.

Vart flyger man?

PORTUGAL

För resa till Algarve rekommenderar vi flyg till Faro. Efter uthämtningen av er hyrbil når ni samtliga våra boenden på max en timme.

Ska ni till Lissabon/Estoril/Silverkusten flyger ni smidigast till Lissabon.

 

SPANIEN

För resa till Costa de la Luz rekommenderar vi flyg till Faro. Körningen till våra boenden tar mellan 1 och 1½ timme. Körtiden till Punta Umbria och El Rompido är ungefär densamma från Faro och Sevilla, ca 1½ timme.

Vid besök till Novo Sancti Petri området reser man smidigast till Sevilla (körtid ca 1½ timme) eller Málaga (körtid 2½ timme).

Vid resa till Costa del Sol flyger man till Málaga, varifrån det är cirka 1 timmes körning till våra boenden.

För besök till Murcia området flyger man till Alicantes flygplats.

Att tänka på när ni bokar flyg

Transport av golfutrustning.

För alla avgångar från och med den 1 maj 2018 kräver måste flygbolag att transport av specialutrustning, som exempelvis golfutrustning, skall begäras och godkännas i förväg.
Eftersom planens bagagekapacitet är begränsad sker transport av specialbagage alltid i mån av ledigt utrymme. Därför rekommenderar vi att du begär transport av specialbagage i samband med bokningen eller så tidigt som möjligt.

OBS! Speciellt med SAS har många av våra Gäster upplevt problem med att boka och få bekräftat sin golfutrustning på flyget. Var extra noga med att få bekräftelse på att er golfutrustning är bokad tillsammans med er både ut och hem.

 

Att boka resa

Vi vill boka resa med PT Golf, hur gör vi?

Börja med att se er omkring här på vår webbsida. Där hittar ni beskrivningar av våra olika resmål, våra golfpaket, hyrbil samt givetvis priser. Ni är alltid välkomna att maila eller ringa oss för att ställa frågor och/eller bolla idéer inför er kommande resa. Genom att fylla i och skicka in en intresseanmälan är ni säkra på att å det snaraste få en offert mailad till er.

 

Vistelsetid, resans längd, ankomst/avresa…

PT Golf erbjuder färdiga paket för Longstay (30 dagar) respektive Shortstay (14 dagar). Datum och veckodag för ankomst och avresa är flexibla och ni planerar detta fritt med hänsyn till flygtider osv. Vi har alltså – till skillnad mot många researrangörer – inga speciella sk ”bytesdagar” då ankomst och avresa måste ske.

Extra dagar, utöver de 14 respektive 30 dagarna i paketen, kan läggas till så att resans längd blir precis så som ni vill ha den. En extra kostnad per dag tillkommer för boende samt hyrbil. Kostnaden för respektive boende och biltyp framgår av offerten men är i normalfallet 75€ för boendet respektive 20€ för bilen (exakt vad som gäller önskat/bokat boende respektive biltyp framgår i offerten).

Incheckning sker som regel kl 16:00 ankomstdagen, och utcheckning görs senast kl 10:00 avresedagen.

 

Vad ingår i PT Golf’s resor/priser?

Allt som ingår i er resa framgår klart och tydligt i er offert. Boende och golf ingår alltid, medan hyrbil är ett tillval vid longstay. I våra shortstaypaket är hyrbil alltid inkluderad. Observera att flygresa ingår aldrig , utan för maximal frihet och bästa planering överlåter vi flygbokningen till er.

 

Kan vi boka samma lägenhet som förra gången vi reste med PT Golf?

För gäster som har önskemål om en specifik lägenhet kan PT Golf inte garantera tillgängligheten på grund av detaljer såsom tidigare bokning, underhållsarbeten, privata lägenhetsinnehavares planering, osv. Önskemål om ett visst läge (t.ex. havsutsikt, eftermiddagssol, etc) försöker vi tillmötesgå dessa så långt som möjligt, men kan inte garantera detta.

 

Ingår el, gas och vatten i kostnaden?

Kostnader för el, gas och vatten ingår i de allra flesta paket. Undantagsfall förekommer, men indikeras i så fall tydligt i offerten.

 

Vi vill boka havsutsikt och kvällssol, kan ni lova och bekräfta det?

Nej, det kan vi tyvärr inte. Vi uppmanar alla våra Gäster att ange sina önskemål om specifikt läge, lägenhet, etc i sin intresseanmälan – men vi kan inte garantera detta i offert eller bokning. Det vi kan boka och garantera är typen av lägenhet enligt vår hemsida, dvs ett eller två sovrum, takterrass, osv. Övriga önskemål är alltså just önskemål, vilka vi som alltid lovar göra vårt bästa för att tillgodose.

 

Boka hyrbil via PT Golf!

I alla våra Veckoresor och Shortstay-resor är hyrbil inkluderat i priset.

Naturligtvis kan även våra Longstay-gäster boka hyrbil till ett mycket förmånligt pris. Våra hyrbilspartners finns på flygplatserna i Faro, Lissabon och Málaga och säkerställer snabb och smidig utlämning av hyrbilen direkt vid ankomst.

 

För resor till Portugal kan hyrbilen hämtas ut på Faro eller Lissabon flygplats. Önskas uthämtning och återlämning på olika flygplatser, s.k. “one-way”, tillkommer en extra kostnad. I bilhyran ingår helförsäkring medan självriskeliminering (sk ”SCDW”) kan köpas till till ett mycket förmånligt pris.

 

Vid resa till Spanien hämtas hyrbilen ut på Málaga flygplats för er som ska till Costa del Sol. Helförsäkring ingår i hyreskostnaden. För resor till Murcía plockar man ut sin hyrbil på flygplatsen i Alicante. Helförsäkring och självriskeliminering ingår i hyreskostnaden.

 

Vid hyrbilsbokning med PT Golf har ni er hyrbil med på offerten och vet därmed exakt vad den kommer kosta. Ni slipper alltså stå vid bilutlämningen och lyssna på långa och obegripliga utläggningar om de olika extraförsäkringar och tillägg ni ”måste” teckna. Vidare ingår två förare, obegränsad körsträcka och det finns inga ålderstillägg.  Inför resan kan våra Gäster fylla i sina ’fast track’-uppgifter varvid kontraktet är förifyllt vid ankomst och ”dä ä bra å åk”, som Ingemar Stenmark skulle ha sagt.

 

Ett informationsdokument med all information bifogas er offert!

Att betala

När betalar vi resan?
Ni bekräftar och reserverar er resa enligt offerten genom att inom 10 dagar betala in amälningsavgiften om 15% av resans totalpris. Slutbetalning görs senast 60 dagar innan ankomst. En påminnelse om slutbetalning skickas ut till samtliga bokade Gäster strax innan förfallodatum.

 

Hur betalar vi resan?
Betalning sker genom insättning på PT Golf’s konto, enligt information och instruktioner i offerten.

 

Kan man betala med kreditkort?
Ja, vi tar emot kortbetalning via PayPal och Wise. Önskar ni betala med PayPal kontaktar ni PT Golf så sänder vi över faktura och betalningsinstruktioner via e-mail.

Mer information om Wise hittar ni här: wise.com

Mer information om PayPal hittar ni här: paypal.com

 

Kontakt och information inför resan

Resan är bokad, vad händer nu?

 

1) Så snart vi mottagit anmälningsavgiften sänder vi en inbetalnings-/bokningsbekräftelse via mail.

 

2) Strax därefter får ni ett mail med inloggningsuppgifter till sidan Min Resa. På sidan kan ni fylla i era flyguppgifter, förboka hyra av vagnar och annat praktiskt inför resan.

 

3) 60 dagar innan ankomst är det dags för slutbetalning av resan. En påminnelse skickas ut via mail.

 

4) 30 dagar innan ankomst erhåller ni ert Välkomstbrev från er Golfvärd med närmare information inför er ankomst och vistelse.

 

5) cirka 60 dagar före ankomst får ni inbjudan via mail till Gästportalen där ni finner information, aktivitetsprogram, tävlingskalender och kan förboka starttider redan hemifrån.

 

Att resa flera tillsammans

Vi är flera par/familjer som vill resa tillsammans, hur gör vi?
Gör en intresseanmälan per par/familj men ange i fritextfältet vilka vänner ni reser tillsammans med och önskar bo i närheten av så lovar vi göra vårt yttersta för att tillgodose detta.

 

Vi vill ta emot besök under vår vistelse
Grundpriset i PT Golf’s offerter baseras på att två personer disponerar lägenheten. Extra gäst/er boende i er lägenhet är tillåtet under en kortare period (upp till 7 dagar) mot ett kostnadstillägg per gäst och dygn. Detta för att täcka merkostnader såsom t.ex. städning, byten, tvätt, etc i enlighet med PT Golf’s åtaganden gentemot leverantörerna. Kostnader för ev. golfrundor för extra gäster tillkommer.

 

Vid ankomst

Hur hittar vi fram till boendet?

Tillsammans med offerten erhåller ni en Detaljlista med information inför er vistelse, bland annat väg- & körinformation till ert boende. 30 dagar före ankomst får ni ett Välkomstbrev från er Golfvärd med deras kontaktuppgifter, ytterligare information samt informationsdokumentet Områdes- och Boendeinformation. Även i vår Gästportal, till vilken alla våra Gäster får tillgång 28 dagar före ankomst, finns information och vägbeskrivningar till såväl boenden som golfbanor, osv.

Vi rekommenderar alla våra Gäster att använda GPS-navigering i sin smartphone, mha t.ex. Google Maps eller Waze. Detta, dvs att surfa utomlands, kostar ju detsamma som hemma så denna navigationshjälp är ju ”gratis” under er resa.

 

Välkomnande

I ert Välkomstbrev – som ni får 30 dagar före ankomst från er Golfvärd – finns instruktioner och information om vad som gäller när ni anländer. Era Golfvärdar möter upp vid ankomst (eller dagen efter vid ’sen’ ankomst) och överlämnar ert informationspaket, inkl. era golfvouchers.

 

Incheckning

Incheckning på boendet kan som regel göras från kl 16:00. Vänligen se er offert och bifogad detaljlista för detaljer. Är ni osäkra kan ni kontakta oss på info@ptgolf.se eller rådfråga er Golfvärd (kontaktuppgifter finns i Välkomstbrevet).

Gästportalen

Gästportalen

Alla våra gäster erhåller cirka 60 dagar före ankomst inloggningsuppgifter till vår Gästportal. Här finns allsköns information kring er vistelse, aktivitets- och tävlingsprogram, mm. I Gästportalen ges möjlighet till bokning av de starttider som PT Golf har reserverade för våra Gäster samt tävlingsanmälan.

 

Golfvänner

I vår Gästportal är du automatiskt Golfvän med din medresenär. Du är också golfvän med de vänner du/ni informerat oss att ni reser tillsammans med vid bokning. Därutöver kan du lägga till ytterligare golfvänner om du har bekanta som reser med PT Golf under samma tidsperiod. Golfvänner kan – precis som i det svenska systemet på ”Min Golf” – boka in varandra på våra förbokade starttider samt anmäla varandra till tävlingar, middagar och aktiviteter.

 

Mer om golf...

Vilket golfpaket ska vi välja?

Med PT Golf  väljer ni golfpaket med allt ifrån 5/10/15/20 rundor valfritt spel på marknadens bredaste urval av banor till obegränsat/fritt spel. På vår hemsida framgår vilka golfpaket som finns på våra olika områden/boenden. Fyra veckor före ankomst får ni tillgång till vår unika Gästportal där ni kan boka starttider och anmäla er till våra populära golftävlingar.

 

Hur anmäler vi oss till golftävlingar?

Våra gäster har även möjlighet att redan hemifrån föranmäla sig till våra golftävlingar genom vår Gästportal som man når via en länk på PT Golf’s hemsida. Detta kan göras från 28 dagar innan ankomst då inbjudan med inloggningsinstruktioner skickas ut.

 

Kan vi hyra golfvagn?

PT Golf har egna trehjulingar såväl som elvagnar som kan hyras under hela er vistelse i de flesta av våra områden.

Alla våra golfvagnar är moderna, lätta och kompakta – två stycken hopvikta får plats tillsammans med golfbagarna i en mindre bil (typexempel Renault Clio, Ford Fiesta, etc).

 

Förutom golfen

Kan vi se TV och playtjänster?

Digitala betaltjänster inom områden som film och tv, musik, ljudböcker och datorspel följa med på EU-resan, eftersom EU-kommissionen tagit bort den tidigare geoblockeringen. Detta gäller flesta playtjänster som tex Comhem, ViaPlay, CanalDigital som har en playtjänst med en app, med vilken man kan se sina program även under resan.

Emellertid, gratistjänster som exempelvis SVT Play och TV4 Play berörs dock inte av dessa nya regler varför inte alla program går att se under resan. Detta gäller framför allt program för vilka kanalen har geografiskt begränsade rättigheter, främst sportevenemang, vissa filmer och serier, etc.

Alla PT Golf’s gäster har fri Wi-Fi i sina lägenheter. Fiber finns numera på de flesta orter och boenden, men avvikelser kan förekomma.

Appen PT Golf för vouchers

Som gäst hos PT Golf i Östra Algarve och Västra Spanien behöver du ladda ned vår app som du hittar i Appstore och Google Play – sök på ”PT Golf”. Här kommer dina vouchers för spel finnas i god tid innan din resa med oss. Här finns också matnyttig information om alla våra banor, du har möjlighet att där, liksom i Gästportalen, boka tee-tider och du har kontaktinformation till din golfvärd och huvudkontoret.

Aktiviteter och tee-tider under lågsäsong

Från mitten av december till slutet av januari har vi generellt lågsäsong. Golfen är fortfarande trevlig och banorna är öppna men vi har inga eller mycket få förbokade tee-tider, inga tävlingar och oftast inga golfvärdar på plats. Att spela golf går bra – man bokar själv direkt med golfbanorna och tider finns.

Mer om PT Golf

Hos PT Golf har du tillgång till marknadens bredaste utbud av Longstay och Shortstay till Algarve. Med fler än 35 boenden från Salema i Väster till spanska gränsen har vi något för alla smaker. Sedan starten i Tavira 2009 har vi växt tack vare vårt breda sortiment av orter, boenden, golfbanor kryddat med vår personliga familjära service och höga kundnöjdhet. Idag finns vi, förutom i Algarve, även på Silverkusten (Estoril & Óbidos) Costa de la Luz (Västra Spanien), Costa del Sol (Södra Spanien), samt Almería & Murcía (Sydöstra Spanien). Våra golfvärdar finns på plats på samtliga områden.

PT Golf International Ltd är registrerat i Gibraltar med servicekontor för Algarve och Spanien i anslutning till Quinta do Morgado i Tavira, Portugal.
Tax identification number: 113368.

 

logooo.jpgPT Golf är ett företag i W-gruppen.

 

 

Påsktillägg

Påsken är en stor högtid i Portugal och ofta tillkommer ett påsktillägg på boendet som vi inte kan påverka. Är det så meddelar vi er detta på offerten då priset kommer att skilja sig från det som står på hemsidan.