Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Skärpta restriktioner – Algarve omfattas inte

 

Algarve omfattas  i n t e  av de nya restriktionerna i Portugal som träder ikraft nu på onsdag 4 november.

 

Portugal differentierar nu sina åtgärder för att stoppa coronaspridningen. Detta innebär att när restriktionerna nu skärps ytterligare  så sker detta specifikt i de 121 områden i landet som har haft fler är 240 nya fall per 100.000 invånare de senaste 7 dagarna (rödmarkerade på kartbilden nedan).

 

Som synes är den ökade smittspridningen koncentrerad till landets centrala och norra delar. Hos oss i Algarve är hela kartan ’vit’ (med undantag för São Bras de Alportel, där vi varken har boenden eller Gäster och ingen golfbana ligger).

 

Totalt sett, sedan pandemin bröt ut i mars, så har nu Portugal, efter de senaste veckorna snabba utveckling, ”gått om” Sverige i antalet konstaterade coronafall. Vad gäller antal avlidna så har Sverige fortfarande mer än dubbelt så hög siffra som Portugal. Ta del av detaljerad information kring detta på världshälsoorganisationen WHO’s websida.

 

Vi på PT Golf är och förblir trygga med situationen härnere i Algarve. Som vi rapporterat ovan och tidigare så är situationen stabil med låga siffror för såväl antal smittade som avlidna. Information och restriktioner är tydliga och efterlevs mycket väl av alla, bofasta såväl som turister. Golfbanor och friluftsliv är öppet och tillgängligt, liksom restauranger, caféer, butiker och shopping.

 


 

Mer information på engelska (externa länkar):
DGS (Portugals motsvarighet till FHM)
Safe Communities Portugal
The Portugal News
Portugal Resident

 


 

Nedan saxat ur pappersupplagan av gårdagens Jornal de Noticias, en av Portugals ledande dagstidningar.

 

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se