Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Positiv utveckling i Portugal och Spanien

”Man ska inte ropa ’hej’ förrän man är över bäcken”, det har vi ju lärt oss sedan barnsben. Men, efter den senaste tidens jobbiga utveckling kan vi nu konstatera att kurvorna faktiskt äntligen har vänt nedåt ordentligt i ”våra länder”. Låt oss hålla tummarna att detta trendbrott håller i sig och att kurvorna fortsätter nedåt!

 

Vaccineringen är nu i full gång i både Portugal och Spanien och tidsplanerna och prioriteringslistan liknar i allt väsentligt den i Sverige. Först ut är boende och personal i äldrevården, därefter 65+ samt 50+ med diagnoser/sjukdomar. I Portugal räknar man med att 70% av befolkningen ska vara vaccinerade efter sommaren och sedan att hela befolkningen ska, om allt går enligt plan, vara vaccinerade innan årets slut.

 

På vår kära ”hemmaplan” i Tavira har situationen förbättrats markant efter den törn vi fick ta emot efter jul- och nyårshelgerna. Efter två raka dagar utan nya smittfall är Tavira nu äntligen tillbaka på nivån ”moderat risk”, sk ”vitlistning”.

 

 

Vi hoppas nu att allt nu fortsätter stabilt i denna positiva riktning och ser med försiktig optimism och tillförsikt fram emot en säker och trevlig Longstay-höst med sol, golf och njutning härnere i Europas sydvästra hörn.

 

Följ den globala utvecklingen på faktasidan Our World In Data.

Ta del av Svenska Ambassadens löpande information inför er kommande resa här: Portugal respektive Spanien

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se