Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

COVID-19: Fortsatt stabilt i Algarve. Gott Nytt År!

 

Efter ett märkligt, turbulent och i många avseende skrämmande år avrundar vi 2020 med en liten uppdatering från Europas sydvästra hörn. Vi önskar alla ett gott slut och låt oss nu hoppas vi alla kan se fram emot ett mycket stabilare, tryggare, säkrare och bättre 2021!

 

Läget härnere i Algarve är fortsatt stabilt med, förhållandevis, mycket låga siffror avseende såväl smittfall som avlidna. I denna region med ca ½ miljon invånare har hittills konstaterats 6.949 smittade, varav 73 dödsfall. Golfbanor, restauranger och butiker är öppna och de rådande restriktionerna och bestämmelserna fungerar och respekteras av alla och envar. Informationsflödet från regering och myndigheter är mycket imponerande.

 

Mask/ansiktsskydd är obligatorisk inomhus och utomhus där social distans inte kan hållas (sk ”busy streets”). Överallt gäller och respekteras social distans människor emellan. På restauranger får man sitta max 5 personer vid ett och samma bord, och det är minimum 2 meter mellan borden som gäller. Generellt innebär detta att restauranger och caféer tillåts arbete med 50% av normalt antal sittande Gäster. Lockdown, utegångsförbud eller begränsningar i rörlighet mellan kommuner finns i dagsläget inte i Algarve, som alltså klarat/klarar sig avsevärt bättre än landets centrala och norra delar. Endast nu i samband med Nyår (1-4 januari) gäller i Algarve speciella begränsningar såsom förbud att resa mellan kommuner samt utegångsförbud efter kl 13:00 nämnda dagar.

 

Från Andalusien i Spanien rapporteras att utvecklingen går åt rätt håll. Det nationella undantagstillstånd som är ikraft sedan 25 oktober trappas nu ned successivt och i regionen kan man spela golf, gå på restaurang och vistas utomhus på ett ’normalt’ sätt och med restriktioner liknande de i Algarve (max 5 personer vid ett och samma bord, max 50% av normalt antal sittande Gäster).

 

Som alla förstår är vårt gästantal nu avsevärt lägre än andra, normala, säsonger. Emellertid så är det så att samtliga Gäster vi haft/har under hösten har sagt samma sak: ”Vi har känt/känner oss mycket tryggare och säkrare här än hemma i Sverige”.

 

Vi ser nu våren an med tillförsikt och hoppas att den nedåtgående trenden i antalet smittfall håller i sig, att vaccineringen kommer igång ordentligt och att vi alla kan börja återgå till ett ’normalt’, rikt och trevligt liv med nära och kära i alla avseenden.

 

För kontinuerliga uppdateringar rekommenderar vi följande websidor:

Portugal

Spanien

 

Här Portugisiska myndigheternas enkla, men oj så tydliga, kom igåg-bild.
5 fingrar, 5 viktiga saker att komma ihåg.

 

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se