Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Covid-19: Fortsatt positiva signaler i Portugal

 

Det har nu gått fem månader sedan den där helgen när UD utfärdade sin reseavrådan och Spanien införde undantagstillstånd och lockdown. Och bara en vecka senare stängde Portugal skolor, golfbanor och införde omfattande restriktioner. Dessa fem månader har uppenbarligen inneburit en ny verklighet för oss alla och som vi vet har händelseutvecklingen såväl som hanteringen av pandemin skilt sig åt länder emellan.

 

Situationen i Portugal har varit stabil under utbrottet och därefter, och landet har idag (per 8 augusti) 52.000 smittade (Sverige 82.000) och 1.743 dödsfall (Sverige 5.064). Landet har på ett mycket ansvarsfullt sätt satt upp riktlinjer för hantering av de risker och utmaningar som föreligger pga COVID-19, samt fortlöpande tydligt informerar och medvetandegör befolkningen – bofasta såväl som gäster/turister – om hur vi ska uppträda och bete oss för maximal säkerhet och minimal risk. Detta på ett mycket förtroendeingivande och bra sätt.

 

Aftonbladet uppmärksammade Portugals positiva utveckling i en artikel 3 augusti, rubricerad Portugal ser ljuset i virusmörkret. I Portugal rapporterar tidningarna nu – bland annat i den engelskspråkiga Portugal Resident – de mycket positiva nyheterna som ECDC (European Center for Disease Control) har framhävt, dvs att just Portugal och Sverige är de två länderna i Europa som uppvisar den största nedgången i nya coronafall. Under perioden 20 juli till 2 augusti, meddelar ECDC  en 30% minskning av infektionsutvecklingen i Portugal.

 

Vad gäller restriktioner kan nämnas följande: 20 personer är max för grupper som samlas inomhus (att jämföra med 50 i Sverige). Detta påverkar golftävlingar såtillvida att man får t.ex. inte ha prisutdelning i klubbhuset med mer är 20 personer, men givetvis kan fler än 20 tävla ute på banan. Restauranger, barer och caféer är öppna, med en begränsning på 50% av normal kapacitet samt korrekt distans mellan bord och gäster. Mask/ansiktsskydd är obligatoriskt inomhus på alla publika/offentliga platser, men detta detta gäller inte då man sitter till bords och äter och dricker.
Respekten för den sociala distansen fungerar och efterlevs utmärkt i Portugal. Butiker har begränsning på antalet kunder samtidigt vilket normalt, i större butiker och shopping centers, kontrolleras av en person vid ingången. Handdesinfektion finns tillgängligt ”överallt”.

 

Vi på PT Golf är fortsatt försiktigt optimistiska och ser fram emot att välkomna många Gäster under säsongen 2020/2021. Säga vad man vill, men den skandinaviska vintern bjuder inte på sol, värme och gröna golfbanor i år heller, medan ni här i Algarve på ett tryggt och säkert sätt kan longstaya i er ’egen’ lägenhet och njuta av golf, utflykter och gastronomi även denna vintersäsong.

 

Med respekt för den osäkerhet man kan känna inför att boka en golfresa under de rådande omständigheterna, så har vi speciella regler och villkor i våra offerter för säsongen 2020/2021: Skulle – pga COVID-19 situationen – en ny reseavrådan från UD utfärdas och gälla  över er planerade vistelseperiod så har ni rätt att avboka med full återbetalning av er inbetalda handpenning fram till 45 dagar innan avresa. Detsamma gäller ifall undantagstillstånd skulle införas på er destination som sammanfaller med er planerade vistelseperiod och därmed omöjliggör er resa. Tveka inte att kontakta oss (info@ptgolf.se) med era eventuella frågor och funderingar!

 

Fortsätt vara försiktiga och ta hand om varandra så ses vi!

 

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se