Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Årets sista COVID-uppdatering

Höstsäsongen 2021 lider mot sitt slut och nu närmar sig ett trevligt julfirande för alla våra Gäster, var ni än befinner er. Vi önskar er en God Jul & ett Gott Nytt År!

 

Som vi skrev om i vårt senaste PT Golfnytt så blev höstsäsongen 2021 en bra bit över förväntan med tanke på Covid-19 pandemin och det är med glädje vi kan konstatera att Portugal och Spanien verkligen gjort ett strålande arbete med information och restriktioner samt åstadkommit imponerande höga vaccineringsnivåer.

 

Portugal är idag den ledande nationen i världen med hela 88,9% av befolkningen fullvaccinerad, vilket i princip innebär ’hela den vuxna befolkningen’. För närvarande vaccineras de riktigt unga generationerna inom ramen för detta imfattande solidariska engagemang i landet. Som jämförelse har Sverige idag 72,0% vaccinerade medborgare.

 

Fortfarande finns ett antal restriktioner kvar som munskydd på offentliga platser samt uppvisande av vaccinationsbevis för besök på restauranger. Därtill kommer kravet på negativt PCR-test som för närvarande krävs vid inresa i Portugal.

 

Tyvärr är det som rapporterats lite smolk i bägaren också. Efter en stabil sommar och höst ser vi nu tyvärr en ökning i den sk incidensen (dvs antalet nya smittofall per 100.000 invånare de senaste 14 dagarna) i de allra flesta av Europas länder. Danmark och Norge har det oerhört jobbigt just nu, men kurvorna går nu åt fel håll i så gott som alla länder.

 

 

Vår bedömning utifrån ovanstående, och som varandes på plats i Algarve, är att vi kommer kunna se fram emot en trygg och väl fungerande vår med golfspel och trivsel, dock sannolikt med vissa bibehållna regler/restriktioner såsom mask/munskydd inomhus (butiker, shoppingcenter, etc).

 

Alla vi på PT Golf ser nu fram emot att ta emot våra gäster under vårsäsongen 2022 med golf, gemenskap och idel trevligheter. Har ni inte gjort det ännu, välkomna att skicka in er intresseanmälan via formuläret här på hemsidan!

 

 


 

 

Följ den globala utvecklingen på faktasidan Our World In Data.

Ta del av Svenska Ambassadens löpande information inför er kommande resa här: Portugal respektive Spanien

Ladda ned appen UD Resklar.

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se