Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Pine Cliffs Resort   NYHET!

 

Nytt exklusivt lyxboende för finsmakaren!

 

Pine Cliffs, en Sheraton Luxury Collection Resort,  är en av de ledande och mest prisbelönta lyxresorterna i Europa och utnämndes 2017 till ”World’s Leading Luxury Leisure Resort”. En verklig juvel med en egen mycket fin 9-håls golfbana, spektakulär utsikt över havet och en fantastisk, ”evig” sandstrand längs denna magnifika del av Algarves vackra kust. Resortområdet är naturskönt och oerhört välskött med fantastisk blomsterprakt och grönska i en mycket lyxig inramning.

 

På Pine Cliffs bor våra Gäster med utsikt mot golfbanan och havet i Pine Cliffs Golf Suites. Dessa rymliga och mycket fina lägenheter har två sovrum + två badrum och är fullt utrustade för longstayvistelse med stort vardagsrum, mycket välutrustat kök , bra Wi-Fi samt internationella TV-kanaler. På Pine Cliffs erbjuds omfattande aktiviteter i form av golf, minigolf, padel, tennis, cykeluthyrning samt ett flertal utomhuspooler. Till detta kommer SPA-anläggningen med inomhuspool, jacuzzi turkisk ångbastu, torrbastu samt ett mycket stort och välutsrustat gym.

 

>
>

På området finns inte mindre än sex restauranger för alla smakriktningar och en kulinarisk mångfald som återspeglas i en uppsjö av internationella och lokala rätter. På promenadavstånd utanför resorten finns dessutom ett stort antal lokala restauranger, caféer och barer som även de är väl värda att utforska och besöka. Det finns verkligen något för alla smaker på denna prisbelönta destination.

 

Boendets egen 9-hålsbana ligger 200 meter över den gyllene sandstranden Praia da Falésia och Atlantens djupblåa vatten. Med par 32 (5 par 4 + 4 par 3-hål) är den en naturskön och utmanande bana som alltid är i utmärkt skick. Anläggningen är unik – den sträcker sig över 168 hektar vacker terräng som ligger ovanför den fantastiska klippkanten med sandstranden nedanför. Denna trevliga parkbana är byggd i en lummig tallskog med trädkantade fairways som går parallellt längs Atlanten ger spelaren en fantastisk utsikt över kusten. Mest spektakulär är det sjätte hålet, döpt till Devil’s Parlor, vilket har sin backtee längst ut på klippavsatsen varifrån man slår över en djup ravin – ett bra utslag över klipporna och ravinen krävs mot den djupa, långsmala greenen. Klubbhuset och 19:e hålet är mycket trevligt med stor uteservering med god mat och dryck att avnjuta innan och/eller efter rundan.

 

Som boende på Pine Cliffs resort ingår 5 rundor på anläggningen egen bana. Detta kan kompletteras med 5, 10 eller 15 rundor ur vårt banpaket Centrala Algarve. Här hittar vi t.ex. Vila Sol i Vilamoura (körtid ca 20 min), Vale do Lobo i Quarteira (30 min) och Pinheiros Altos i Quinta do Lago (30 min). Vi erbjuder också golfpaket med spel på Dom Pedro (fd Oceánico) i Vilamoura; Millenium, Pinhal, och Laguna (ca 15 minuters körning från boendet).

 

Tidsbokning för eget spel på görs via mail, telefon och/eller besök på banorna/klubbarna. Vår golfvärd är behjälplig med dessa tidsbokningar.  Vad gäller Vila Sol (inkl. övriga fyra Pestana-banorna) kan bokning göras i Gästportalen där förbokade tider finns öronmärkta för PT Golf’s Gäster. Våra tävlingar i området spelas på Vila Sol i Vilamoura och anmälan till tävling görs även den i Gästportalen. Tidsbokningen i Gästportalen är gemensam för alla våra Gäster i Centrala Algarve vilket ger omväxling och spel tillsammans med både nya och gamla vänner.

 

I Gästportalen kan 10 rundor (eget spel samt tävlingar) bokas hemifrån, medan resterande bokas på plats i Algarve enligt principen ‘spela en, boka en’. Observera att denna begränsning enbart avser rundor bokade i Gästportalen – bokning av rundor direkt med banorna/klubbarna görs helt fritt.

 

Från Pine Cliffs är man endast ca 20 minuters bilresa från Vilamoura, men även snabbt uppe på motorvägen Via de Infante (A22) för utflykter längs den mångfacetterade Algarvekusten. Avståndet till Faro flygplats är endast 35 km och resan tar ungefär en halvtimme.

 

Vid ankomst erhåller ni era vouchers för ert golfpaket av vår golfvärd. Välkommen!

 

Lägenhetsfakta


 

wifi
Gratis trådlöst internet
Internationella TV-kanaler
Uppvärmd innomhuspool, SPA (avgift) och flertalet utomhuspooler på området
Närbutik 300 m, supermarket 3km
Städning var 10e dag
Parkering vid boendet, med hiss
Visa alla
Air-condition Ja, i vardagsrum samt sovrum
Hiss Ja, till samtliga lägenheter
Balkong Ja, samtliga lägenheter
Städning Ja, var 10e dag
Restauranger Ja, flera på området
Reception Ja, dygnet runt
Tvättmaskin Ja
Diskmaskin Ja
Mikrovågsugn Ja
Ugn Ja
Spis Ja
Kylskåp Ja
Frys Ja
Kaffekokare Ja
Hårtork Ja

Boende och golfbanor


 

Pine Cliffs Resort

Pine Cliffs Resort, Pine Cliffs, Albufeira, Portugal

Vila Sol Golf Club (Pestana)

VilaSol Vilamoura Golf Club

Gramacho Golf Club (Pestana)

Gramacho Golf Club (Pestana)

Pinta Golf Club (Pestana)

Pinta Golf Club (Pestana)

Silves Golf Club (Pestana)

Silves Golf Club (Pestana)

Alto Golf Club (Pestana)

Alto Golf Club (Pestana)

Dom Pedro Pinhal

Dom Pedro Pinhal Golf Course, Vilamoura, Portugal

Pine Cliffs Golf

Pine Cliffs Golf Course, Praia da Falésia, Albufeira, Portugal

Dom Pedro Millennium

Dom Pedro Millennium Golf Course, Vilamoura, Portugal

Dom Pedro Laguna

Dom Pedro Laguna Golf Course, Vilamoura, Portugal

Priser säsongen 2019/2020


 

Tidsperiod: 01 Oktober – 30 April

 

Priserna är baserade på 30 dagars boende och ert valda golfpaket.
Samtliga priser anges per person och baseras på att två personer delar boende.

 

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se

 

De interiörbilder som används är illustrativa och avsedda att förmedla en känsla av boendet. De ska ses som informativa och vägledande, men representerar inte nödvändigtvis just den lägenhet du som Gäst på boendet kan komma att tilldelas.

 

Önskemål om ett visst läge (t.ex. havsutsikt, eftermiddagssol, etc) eller en specifik lägenhet (t.ex. ”samma som förra året”) emottages och tillgodoses i möjligaste mån. PT Golf kan emellertid aldrig lova eller garantera tillmötesgående av sådana önskemål på grund av faktorer och skeenden utanför PT Golf’s kontroll.