Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Viktig information om COVID-19 (coronaviruset)

 

 

Den rådande situationen med spridningen av COVID-19 (coronaviruset) har gjort att UD “avråder från icke nödvändiga resor till alla länder”.  Ett flertal länder i Europa stänger sina gränser och inför begränsningar i människors rörlighet i form av påtvingad isolering i hemmen, i princip utegångsförbud/karantän. Till detta kommer det faktum att flygbolagen drastiskt skär ned på flygförbindelserna i hela Europa.

 

Denna situation är exceptionell och medför extrema svårigheter för PT Golf (och många andra researrangörer) som i god tid har förbetalt sina leverantörer för bokade gästers boende, golfarrangemang och hyrbilar – i linje med gällande pris- och samarbetsavtal.

 

Noterbart är att SRF (Svenska Resebyrå och Arrangörsföreningen) nu uppmanar sina medlemmar att inte återbetala pengar till kunder som drabbas av UD’s avrådan eller andra problem relaterade till COVID-19, i de fall man inte erhåller återbetalningar från sina leverantörer. Detta handlar inte, skriver SRF, om att arrangörerna vill göra vinst, utan det faktum att de pengar som resenären betalat för resan har betalats vidare till underleverantörerna (såsom boendeleverantörer, golfbanor och hyrbilsbolag). Det finns ingen lagstiftning som ålägger dessa företag att återbetala pengar till arrangören och de flesta underleverantörer väljer också att inte återbetala. Ta del av hela artikeln på SRF’s hemsida.

 

På PT Golf är vi i dialog med våra leverantörer och partners med målsättningen att arbeta fram en ansvarsfull lösning – med sikte på ombokning och ‘nya tag’ inför säsongen 2020/2021 – för våra drabbade Gäster som tvingats avboka, vilka samtliga kommer kontaktas av oss så snart som möjligt.

 

Avseende den kommande longstaysäsongen 2020/2021 (oktober till april) står det emellertid klart att PT Golf inte kommer kunna sända offerter eller göra bokningar tills dess att UD’s avrådan avblåsts och tillståndet normaliserats i Skandinavien såväl som i våra destinationsländer Portugal och Spanien.

 

Låt oss nu allihop hoppas att alla länders regeringar, myndigheter och befolkningar tillsammans kommer tillrätta med denna oerhört bekymmersamma samhällskris och att vi ’kommer ut på andra sidan’ fulla av hälsa, glädje och tillförsikt – med sikte på många fler underbara golfvistelser i sol och värme i glada vänners lag.

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se