Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Aktiviteter

 

Tro’t eller ej, men visst finns det annat att göra på en longstayresa förutom att spela golf!

 

På PT Golf erbjuder vi en mängd aktiviteter för dig som gäst, exempelvis stadsvandringar, båtturer, stadsbesök, besök på vingårdar och olivlundar. Vi anordnar dessutom mingel, quizkvällar och gemensamma middagar med dans. Allt för att er vistelse ska bli så trevlig och omväxlande som möjligt.

Gruppträning

Vi anordnar gruppträning under oktober och mars månad med vår PGA Professional Christian Westerlund. Även privatlektioner kan bokas för att förbättra specifika delar av ditt/ert golfspel.

Golftävlingar varje vecka

Varje vecka under vintersäsongen (okt-maj) anordnar  vi 1-2 tävlingar för våra gäster. Vi varierar tävlings- och spelformer med både par-/lagspel och individuella tävlingar på programmet. Exempel är scramble, foursome, greensome, rumble, bästboll, slagspel osv. Prisutdelning och samkväm med svalkande dryck på 19:e hålet följer efter avslutat spel. Anmälning sker direkt i vår unika Gästportal!

Havets läckerheter!

Algarve är välkänt för sin utsökta mat och många trevliga fisk- och skaldjursrestauranger. Havets läckerheter grillas över små som stora kolbäddar, såväl inomhus som utomhus. På matsedlarna finns ett fantastiskt utbud av delikata fisksorter som verkligen gör skälet för namnet riktig Atlantfisk.

Fråga våra golfvärdar om tips och en lista med adresser till de bästa fiskrestaurangerna i området.

Traditionell musik och dans

Spelmanslag och olika Fadosångare besöker med jämna mellanrum hela Algarve vilket utannonseras i den lokala turisttidningen.

Under vissa dagar i veckan har de olika kyrkorna i Tavira konserter och sång vilka är mycket populära bland våra gäster.

Portugal är ett stort jazzland så håll utkik på anslagstavlor samt i tidningar efter konserter och små spelningar.

Marknader

Färskvarumarknaderna är ett måste för alla besökare. Hit kommer försäljarna från landsbygden och öppnar sina stånd tidigt på morgonen. Närodlat med smak av solsken är huvudnumret och här finns allt från hemmagjord olivolja till havssalt, marmelad, grönsaker, kött etc.

De lokala fiskarna kommer in och levererar sin fångst på morgonen – tonfisk, svärdfisk, dourada och massor av annan god matfisk. Plocka fram reseparlören och fråga fiskarna efter dagens rekommendationer.

Spela Bridge

Vi arrangerar bridge kvällar och tävlingar för våra gäster en gång i veckan när intresse finns.

En dag på havet

Båtutflykter arrangeras utefter Algarvekusten med strandhugg i olika fiskehamnar. På vissa platser besökes även grottor in i bergssidorna.

Prova Portugals goda viner!

Algarve och grannlandskapet Alentejo har ett stort antal vingårdar med många goda och välkända vinmärken. Vid besöket på Alentejoslätten ingår vinprovning och inköp av viner direkt hos producenten till mycket fördelaktiga priser.

Historia från Romartiden

Algarve området är ett gammalt romarrike där också araberna från norra Afrika bott och verkat under en lång tid. Detta har satt sin prägel på arkitektur, vilket framgår på de allra flesta byggnaderna på Algarve kusten. Massor av borgar och andra utflyktsmål finns från denna tiden speciellt nära floden Guadiana vilken utgör gränsen till Spanien.

Havsfiske vid Cabanas

Detta är en heldagsutflykt i den stora skalan där vi ger oss ut ca: 40 nm för att fiska tonfisk, svärdfisk, marlin, snappers och haj. Vi fiskar i Atlantens fiskskafferi i strömmar som kommer från Gibraltar sund och sträcker långt ut i Atlanten. Under årstiden från september till december håller vattentemperaturen på detta fiskevatten en temperatur som ligger 3-4 grader över temperaturen närmare land. Djupet är upp till 1000 meter där gamla undervattens vulkaner fortfarande släpper ut kemikalier från mindre vulkanrör.

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se