Mail icon info@ptgolf.se Phone icon +46406937676
Klicka för att söka

Aktiviteter

 

Tro’t eller ej, men visst finns det annat att göra på en longstayresa förutom att spela golf!

  På PT Golf erbjuder vi en mängd aktiviteter för dig som gäst, exempelvis stadsvandringar, båtturer, stadsbesök, besök på vingårdar och olivlundar. Vi anordnar dessutom mingel, quizkvällar och gemensamma middagar med dans. Allt för att er vistelse ska bli så trevlig och omväxlande som möjligt.

Golftävlingar varje vecka

Varje vecka under vintersäsongen (okt-maj) anordnar  vi 1-2 tävlingar för våra gäster. Vi varierar tävlings- och spelformer med både par-/lagspel och individuella tävlingar på programmet. Exempel är scramble, foursome, greensome, rumble, bästboll, slagspel osv. Prisutdelning och samkväm med svalkande dryck på 19:e hålet följer efter avslutat spel. Anmälning sker direkt i vår unika Gästportal!

Stadsvandring med Svensk guide (Tavira)

Har i PT Golf’s vackra och genuina ”hemstad” Tavira organiserar vi som regel flera stadvandringar i månaden under säsongen. Denna historiska stad med sin vita bebyggelse, trevliga små gränder, vackra kyrkor, monument och sevärdheter bjuder på mycket ögonfägnad och massor av historia. En oerhört uppskattad rundvandring genom staden som avslutas med fika i centrum.

En dag på havet (Alvor)

När vädret tillåter, dvs vinden är beskedlig, gör vi en båttur utmed Algarves vackra kust och njuter av havets enorma vidd och alla de vackra stränderna. VI besöker den lilla pittoreska fiskebyn Alvor och det angränsande naturreservatet Ria de Alvor under en 2 timmars båttur med Royal Nautic. Här har vi möjlighet att betrakta ett stort antal fågelarter då lagunens ekosystem fungerar som en fristad för många migrerande fågelarter.

Upptäck den genuina Loulé-regionen

Staden Loulé, som ligger ett par mil upp från kusten, är verkligen en autentisk och mysig stad man inte ska missa under sitt besök i Algarve. Vi besöker stadens sjudande marknad, vandrar i den historiska stadskärnan och låter oss charmas av stadens genuina och gästvänliga atmosfär. Vi besöker även lokala hantverkare iLoulé där det, givetvis, finna möjlighet att köpa hantverk och souvenirer. Vi avnjuter en härlig lunch ackompanjerad av goda lokala viner. I den lilla staden São Brás de Alportel får vi en guidad rundtur i etnografiska museet. Vi avslutar med en vandring i Olhão (huvudstaden i Ria Formosa) där vi upplever en provsmakning av färska, närproducerade ostron med ett glas grönt vin “Vinho Verde”.

Katamaranutflykt på Ria Formosa (Olhão)

Njut av en stillsam utflykt i det natursköna marina ’deltalandskapet’ Ria Formosa längs Algarves östra kuststräcka. En oförglömlig natur- och miljöupplevelse ombord på en av våra bekväma katamaraner där solen, havet, djurlivet och de många idylliska stränderna inte lämnar någon oberörd. Välkomstdrink och vatten ingår under denna heldagstur.

Bergsvandring med lunch

En lätt promenad i ett fantastiskt vackert och intressant naturlandskap som avslutas med en vällagad lunch på lokala och närproducerade råvaror hos vårt värdpar som är bosatta i denna häpnadsväckande bergsmiljö. En riktig favoritaktivitet som är ett minne för livet.

Olivlunden med svensk guide

En oerhört intressant och mycket uppskattad upplevelse där man får en unik inblick i produktionen av högklassig olivolja, från planta till flaska, på denna äkta farm med sin traditionella produktion. Givetvis finns det möjlighet att provsmaka och köpa sin favoritolivolja på plats.

Båtutflykt till Grottor

Vid bra väderlek besöker vi från havssidan grottformationerna i Benagil med landstigning. Detta är en härligt vacker och avkopplande utflykt på havet i en typisk portugisisk båt där vi upptäcker idylliska små stränder och hemliga grottor längs kusten tills vi når den världsberömda grottan i Benagil.

Utflykt till aktivt saltbrott (Loulé)

Ett mycket intressant besök där vi ser hur man bryter salt under jorden på traditionellt vis på 230 m djup under den idylliska staden Loulé. Här lär vi oss mer om bergsaltgruvans historia och beundrar de 230 miljoner år gamla geologiska formationerna. Detta är en oerhört spännande fotvandring på cirka 1,3 km där vi får betrakta bergsaltbrytningsprocesserna i en riktig gruva. Vår guide talar engelska och svenska. Hjälm, ficklampa och väst ingår och vi rekommenderar att bära lätta och bekväma kläder samt sportskor då temperaturen i gruvan ligger på cirka 23° C.

Marknader

Färskvarumarknaderna är ett måste för alla besökare. Hit kommer försäljarna från landsbygden och öppnar sina stånd tidigt på morgonen. Närodlat med smak av solsken är huvudnumret och här finns allt från hemmagjord olivolja till havssalt, marmelad, grönsaker, kött etc. De lokala fiskarna kommer in och levererar sin fångst på morgonen – tonfisk, svärdfisk, dourada och massor av annan god matfisk. Plocka fram reseparlören och fråga fiskarna efter dagens rekommendationer.

Historia från Romartiden

Algarve området är ett gammalt romarrike där också araberna från norra Afrika bott och verkat under en lång tid. Detta har satt sin prägel på arkitektur, vilket framgår på de allra flesta byggnaderna på Algarve kusten. Massor av borgar och andra utflyktsmål finns från denna tiden speciellt nära floden Guadiana vilken utgör gränsen till Spanien.

Traditionell musik och dans

Spelmanslag och olika Fadosångare besöker med jämna mellanrum hela Algarve vilket utannonseras i den lokala turisttidningen. Under vissa dagar i veckan har de olika kyrkorna i Tavira konserter och sång vilka är mycket populära bland våra gäster. Portugal är ett stort jazzland så håll utkik på anslagstavlor samt i tidningar efter konserter och små spelningar.

Kontakta oss

Phone icon +46406937676

Mail icon info@ptgolf.se